Adolescenten

Gaan we samen op weg?

Adolescentie is een enorm boeiende periode. Een periode waarin er veel veranderingen zijn zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van een mens.

In je lijf is er veel gaande, je voelt dingen die je nooit eerder met die intensiteit voelde. Je eigen binnenkant wordt een waar mysterie voor jezelf.

Je omgeving verandert, van vertrouwde basisschool naar het secundair onderwijs. Je relatie met je ouders verandert.

Anderen waren altijd al belangrijk, maar nu ga je opzoek naar gelijkgestemde zielen. Je wil er bijhoren, maar hoe dan? Tegelijkertijd ben je opzoek naar je eigen identiteit. Wie ben ik? Wie wil ik zijn? Hoe wil ik dat anderen mij zien?

Het is een periode van vele eerste keren.

Dan Siegel spreekt over de “Brainstorm”; er bestaan boeken met als titel “Help, een adolescent.”

Kortom, het is een intense periode.

Ik ben zo dankbaar dat ik adolescenten mag bijstaan in die periode. Dat ik de tijd mag nemen om hen echt te zien voor wie ze zijn op dit moment. Dat ik een steunpilaar mag zijn wanneer ze me nodig hebben. Dat ik hen mag leren om hun eigen kompas te gebruiken. Met vallen en opstaan. Helemaal zoals het altijd al bedoeld was.

Tarieven: 75 euro per sessie

Testimonials

Fijne feedback

Lise – 20 jaar
Read More
Bedankt om me te laten groeien.
Bedankt om met mij op zoek te gaan naar de persoon die ik wil zijn.
Bedankt om mij te helpen met het worden van de persoon die ik wil zijn.
Bedankt voor al uw geduld.
Bedankt voor alles wat je voor me doet.
Janne - 12 jaar (ACT4Kids traject)
Read More
Het is fijn om over iets te praten wat je dwars zit en dat je je verhaal zo kan uiten maar dat je niet veroordeelt word. Sien is goed om mee te praten en ook goed om te luisteren. Het meeste leerde ik van de uil, de boom en het hart. Ze hebben me geholpen om mijn gedachten en gevoelens te uitten en omarmen. Als tip voor wie twijfelt geeft ze het volgende mee: Ik zou zeggen dat je er nooit fouten mee maakt. Je kan op eigen tempo je verhaal vertellen. Je leert je gevoelens beter kennen.
Previous
Next