Ik ben Sien

Welkom!

Ik ben Sien Verbeeck,  (school)psychologe en gedreven in het doen wat mijn hart fluistert. Ik geniet van het leven samen met mijn partner Roy en 3 zonen (°2010, °2011 en °2021) in het mooie Zutendaal. 

Mijn eigen Queeste liep niet vaak over rozenblaadjes , maar ik ben immens dankbaar voor de stappen die ik op dat pad gezet heb, de ervaringen die ik er mocht opdoen en mijn medereizigers.

Leergierig ben ik al zolang ik me kan herinneren. Naast mijn gedrevenheid in het vakinhoudelijk bijleren, volgde ik cursussen van naaister, tuinaanleg, filosofisch gespreksleider tot kinderboeken schrijven en tekenen.

Zolang het niet te technisch wordt, ben ik geboeid. Het heeft tot mijn 38ste geduurd voor ik even leergierig werd op fysiek vlak.

Sindsdien durf ik zeggen dat yoga en zwemmen hobby’s zijn.  Mijn vriendengroep is even divers als mijn interesses en ik kan echt genieten van tijd met hen doorbrengen.

Missie en visie

Achtergrond

Missie

Dat mensen doen wat hun hart fluistert. Zijn wie ze zijn. Om het leven te leiden dat bij hen hoort. Ik weet hoe het is om een leven te leiden gestuurd door angst. Hoe geschiedenissen en verhalen je weg kunnen houden van dat wat je werkelijk wilt en wie je werkelijk bent.

Binnen de Queeste wil ik adolescenten én volwassenen ondersteunen om dat waar te maken.

Ouders vormen nog steeds een belangrijke context voor adolescenten. Daarom begeleid ik ouders die denken “Ik heb het al helemaal verknoeid” en bereid zijn om te investeren in wie ze willen zijn in relatie tot hun adolescent.

Visie

Ik ga uit van de functionaliteit van gedrag in zijn context. Alles wat we doen, doen we omdat het functioneel is of ooit functioneel was. We doen niets willekeurig.

Met warmte en precisie kijk ik naar wat er gebeurt in de ruimte, zowel bij u als bij mezelf. We staan stil bij het waarom van dit gedrag. Welk verhaal zit er achter? Waarom juist dit en niets anders?

Bovendien ga ik er vanuit dat we onze emoties kunnen dragen. Emoties komen en gaan als we ze de ruimte geven en luisteren naar de boodschap die ze vertellen.

We zijn te allen tijde meer dan dat wat we voelen en of denken. Tot slot geloof ik dat we keuzes kunnen maken en uitvoeren met onze handen, voeten en stembanden. Of onze binnenwereld onmiddellijk mee verandert, dat betwijfel ik. Gelukkig is dat niet nodig.

Studies en ervaring

Ik investeer veel in bijscholingen
en zelf de ervaring ingaan.
Ik weet hoe het is om in de 'cliënt'stoel te zitten.
Als moeder van 3 zonen heb ik ook voeling met die rol. De mooie stukken ervan én hoe pijnlijk hobbels in deze weg kunnen zijn.

In 2006 studeerde ik af als Master/licentiaat in de psychologische wetenschappen aan de KULeuven. Sindsdien begeleid ik al jongeren, ouders en volwassenen. Ik schrik een beetje om vast te stellen dat ik dus al 18 jaren ervaring op de teller heb. Ik volgde sinds 2006 verschillende langdurige en kortdurende opleidingen. Sinds 2018 verdiepte ik me, via opleidingen, congressen en nachtelijke zoomsessies (lesgevers vanuit Nieuw Zeeland en Boston, US) in Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) en aanverwante 3de generatie gedragstherapieën.

Momenteel volg ik in mijn derde jaar psychotherapie opleiding “Contextuele gedragstherapie” aan de Hogeschool Vives. Bovendien volg ik sinds  2020 supervisie bij Dr. Ciara McEnteggart in PBBT (Process-based Behaviour Therapy). Ook volgde ik specifieke training in het ondersteunen van ouders. Zo ben ik bij de eerste lichting “Mindful Compassionate Parenting” trainers in België.

Als moeder weet ik ook hoe hectisch het leven van elke dag als ouder is. Daarnaast ervaar ik dagdagelijks wat het allemaal teweegbrengt om een (gescheiden) mama te zijn van adolescenten en een peuter. Hierdoor houd ik mijn voeten ook stevig in de realiteit van het ouderschap.

Naast dit alles ben ik ook freelance docent en supervisor in ACT. Ik geef ACT trainingen voor ondermeer ACT in Actie, ACT4life, King Nascholing en in company. Ik geef basis ACT training en specifiek training in het werken met het DNA-V model voor jongeren en ouders. Wil je meer informatie over het geven en een training? Eventueel in company? Neem dan via e-mail contact op.

Kan je je wel vinden in bovenstaande? Aarzel dan niet om te horen of het mogelijk is begeleiding op te starten.

Met veel warmte,

Sien

Opleidingen

Basisopleidingen

 

  • Master in de psychologie, optie schoolpsychologie, KU Leuven (2006),
  • Postgraduaat Psycho-pedagogische counseling, Lessius Antwerpen (2009),
  • Postgraduaat Oplossingsgericht begeleiden en hulpverlenen, UCLL (2015),
  • Filosofisch gespreksleider, CVO Diest (2018),
  • Postgraduaat Contextueel gedragstherapie, i.o. , Allegre .

 

Compsy (psychologencommissie): 822117065.

Visum Klinische Psychologie: 283683

Ondernemingsnummer: Zienswijzen BV 0799157363

Fijne feedback

Lise – 20 jaar
Read More
Bedankt om me te laten groeien.
Bedankt om met mij op zoek te gaan naar de persoon die ik wil zijn.
Bedankt om mij te helpen met het worden van de persoon die ik wil zijn.
Bedankt voor al uw geduld.
Bedankt voor alles wat je voor me doet.
Janne - 12 jaar (ACT4Kids traject)
Read More
Het is fijn om over iets te praten wat je dwars zit en dat je je verhaal zo kan uiten maar dat je niet veroordeelt word. Sien is goed om mee te praten en ook goed om te luisteren. Het meeste leerde ik van de uil, de boom en het hart. Ze hebben me geholpen om mijn gedachten en gevoelens te uitten en omarmen. Als tip voor wie twijfelt geeft ze het volgende mee: Ik zou zeggen dat je er nooit fouten mee maakt. Je kan op eigen tempo je verhaal vertellen. Je leert je gevoelens beter kennen.
Previous
Next