Praktisch

Aanmelden

Momenteel start ik geen nieuwe begeleidingen op. Wil je als ouder graag op de hoogte gehouden worden wanneer ik terug ruimte heb, laat dan zeker je naam en email adres hier achter. 

Praktijkruimte

Ik huur een praktijkruimte in de Oude Kuringerbaan 13 te Hasselt.

Begeleidingen kunnen hier doorgaan op dinsdag, woensdag of donderdag.

De praktijk ligt vlak bij het station van Hasselt. Parkeren kan in de straat met een parkeerschijf. Vergeet deze niet te plaatsen, er is veel controle in de straat.

Mijn praktijkruimte bevindt zich op de zolderverdieping en is verbonden met ‘de blauwe bel’.

Tarief

Ik hanteer een tarief van 75 euro. Een gesprek duurt ongeveer 50 minuten.

Op het einde van de maand ontvang je een factuur waarin de geleverde prestaties van die maand gefactureerd worden.

Afspraken leg ik steeds vast in overleg met u, als cliënt. Ik vraag om op het afgesproken tijdstip aanwezig te zijn. Er is een wachtruimte indien u graag wat vroeger toekomt. Komt er iets tussen, waardoor het niet mogelijk is de gemaakte afspraak na te komen, annuleer dan zeker je afspraak. Gebeurt dit minder dan 48u op voorhand, dan ben ik genoodzaakt de consultatie aan te rekenen. 

De meeste ziekenfondsen werken met een gedeeltelijke terugbetaling van de therapie. Informeer zeker bij je mutualiteit zodat je de juiste info hebt.

Ik ben niet meer aangesloten bij de ELP conventie en dus niet geconventioneerd. Ik combineer het begeleiden van cliënten met een therapieopleiding, zelf opleidingen  geven en eigen intervisie en supervisiegroepen. Dit combineren met de vereisten van het toetreden tot de conventie is voor mij op dit moment niet mogelijk. Bovendien ben ik erg gehecht aan mijn vrijheid in het bepalen van de locatie waarop ik mijn cliënten begeleid, de stroming van de intervisies die ik volg en de keuze om de naar mijn zorg beste inschatting vorm te geven. Bovendien pasten de meeste van mijn cliënten niet in de toekenningsvoorwaarden van de conventie.

 

Veelgestelde vragen

Ik ga dan graag met u als ouder al op pad. Wat gebeurt er thuis? Wat zie je? Hoe reageer jij? Wat kan helpend zijn?

Dat wisselt. Vraag aan je adolescent hoe hij/zij het ziet. Soms start ik een begeleiding met een intake gesprek waar alle partijen aanwezig zijn. Soms zie ik de adolescent een aantal keren voordat we met alle partijen samen zitten. We doen samen wat het beste werkt.

Een sessie duurt tussen de 45 minuten en 1 uur. Ik werk met een zandloper van 1 uur. Er gaat dus geen strikt belletje en de sessie is gedaan. 

De meeste mutualiteiten voorzien een gedeeltelijke terugbetaling voor een aantal sessies. Ik heb een visum als erkend klinisch psychologe, wat vaak een  voorwaarde is voor terugbetaling.

Afhankelijk van de aanmelding vinden de gesprekken eerst wekelijks, later 2 wekelijks plaats.

Ik vraag om de afspraak minstens 48 u op voorhand te annuleren of wijzigen. Op die manier kan ik mijn uurrooster tijdig aanpassen.

Bij annulering minder dan 48u op voorhand, reken ik een vergoeding aan. Deze vergoeding bedraagt 50% van de waarde van de voorziene sessie.

Bij onverwittigde afwezigheid wordt de volledige afspraak aangerekend.

Indien ikzelf de sessie van de cliënt annuleer, kan de cliënt aanspraak maken op dezelfde vergoedingen en modaliteiten zoals hierboven uiteengezet. Ik breng dan deze vergoeding in mindering op de volgende factuur.

Voor beide partijen geldt dat deze vergoeding niet verschuldigd zijn in geval van overmacht, wat dan aangetoond moet worden door diegene die zich daarop beroept.

Stel ze en je krijgt een open en eerlijk antwoord.